Pure liefhebbers kiezen het beste voor hun motor(voertuig)

Het aanbod brandstoffen wordt door mondiale ontwikkelingen, nieuwe inzichten en diverse wet- en regelgevingen steeds breder. En hoewel wij te allen tijde voldoen aan alle eisen die in dat kader gesteld worden, weet u bij OK één ding altijd zeker: het belang en behoud van uw motorvoertuig staat voorop. In dat kader hebben wij in 2021 onze Pure brandstoffen geïntroduceerd: brandstoffen met alleen die toevoegingen die de prestaties van uw motor ten goede komen.

OK SuperPlus Pure. Benzine voor de pure liefhebber

Heeft uw voertuig een benzinemotor die wat ouder is, specialer, gevoeliger of optimaal moet presteren, dan is Euro 95 lang niet altijd de meest geschikte brandstof. Dit komt door het octaangetal (95) van de benzine, maar ook door de hoeveelheid (bio-)ethanol (tot 10%) die hieraan wordt toegevoegd. Op een groot aantal OK stations bieden wij dan ook – naast de verplichte E10 Euro 95 benzine – OK SuperPlus Pure aan: een benzine met een hoger octaangetal (minimaal 98), zonder ethanol.

0% ethanol
De verplichte coderingen E5 en E10 geven het maximaal aanwezige percentage (bio-)ethanol aan. Een toevoeging die vaak slechter voor de motor is. Een hogere concentratie ethanol kan zorgen voor schade, bijvoorbeeld aan de pakkingen of leidingen. Dit is met name het geval bij oudere motoren (zie ook www.e10check.nl). Omdat ethanol daarnaast een lagere energiedichtheid heeft dan pure benzine, ligt het verbruik van een E10 product hoger dan bij onze OK SuperPlus 98 Pure, waaraan geen ethanol is toegevoegd.

Tank Pure en spaar dubbel

Heeft u de OK spaarkaart al? Dan ontvangt u bij iedere getankte liter 1 spaarpunt. Tankt u onze Pure brandstoffen voor benzine- of dieselmotoren, dan verdubbelen we u spaarvoordeel. Zo spaart u nog sneller voor de mooiste cadeaus, carwashvouchers en shoptegoed. U vraagt de OK spaarkaart eenvoudig hier online aan.

OK spaarkaart