OK Junior Open – top golftoernooi voor Europese jeugdamateurs

Al sinds enige jaren levert OK een bijdrage aan het top golftoernooi voor jeugdamateurs uit heel Europa. Vanaf mei 2022 is OK zelfs hoofd- en naamsponsor van het Dutch Junior Open golftoernooi, dat daarmee verder gaat als OK Junior Open.

Het toernooi, dat in 2022 plaatsvindt van 13 t/m 16 juli, profileert zich als kraamkamer van toekomstige winnaars op de professionele circuits. Voormalig Ryder cup speler en captain Thomas Bjorn speelde in Molenschot, evenals major winnaars en European Tour toppers zoals Danny Willet, Martin Kaymer, Joost Luiten, Nicolas Colsaerts , Thomas Pieters, Thomas Detry en Francesco Laporta. Ook Lauren Taylor en de Nederlandse Cristel Boeljon en Anne van Dam, deelneemsters aan de Solheim cup, schitterden eerder op het Junior Open. “Je ziet hier de toekomstige sterren van het (prof) circuit”, aldus Stan Stolwerk namens golfclub Toxandria, sinds 1984 gastheer van het toernooi. “Een perfect voorbeeld daarvan is Atthaya Thitikul: in 2017 won ze hier als jong meisje, in 2021 werd ze nummer 1 op de LET (Ladies European Tour) en nu is ze een topper op de LPGA (Amerikaanse Tour). Het OK Junior Open is met recht een stepping stone in je golfcarrière.”

Het zijn juist die ambitie en drive waar OK zich graag aan verbindt. Jan Willem Westerhuis, directeur OK: “De toewijding en gedrevenheid die deze jonge talenten ieder jaar weer laten zien passen perfect bij onze organisatie: ambitie en hard werken, dat zijn de randvoorwaarden voor succes. Eerder dit jaar besloten we de nu 23-jarige golfpro Anouk Sohier te ondersteunen bij haar stappen richting Europese top. Om nu onze naam te verbinden aan het toernooi waar zij eerder als winnares schitterde, sluit daar mooi bij aan.”

Stolwerk: “We zijn enorm blij met de support van een partij als OK. Met deze samenwerking kunnen we ons golftoernooi voor jeugdamateurs tot 21 jaar nóg beter op de Europese kaart zetten.

Over OK Junior Open

Het OK Junior Open (eerder bekend als Dutch Junior Open) kent sinds 1984 een traditie van internationaal jeugdgolf op GC Toxandria in Molenschot bij Breda. Het toernooi vormt het podium bij uitstek voor top jeugdamateurs in hun route naar de professionele circuits. Het event komt tot stand door een samenwerking tussen golfclub Toxandria, de organisatiecommissie, de vrijwilligers van de club, sponsoren, een geweldig greenkeeping team en de NGF.
Voor meer informatie www.junioropen.nl of mail info@junioropen.nl

OK DJO
OK DJO
OK DJO